skip to Main Content
03/ 897.12.00 security@muyshondt.be

Branddetectie

Muyshondt Security Solutions is een erkend branddetectie-installateur.

Als jij de brandbeveiliging in huis of in je bedrijf wil verbeteren, helpen wij graag met branddetectie op maat.

BRANDVEILIGHEIDSNORMEN

Onze specialisten houden uiteraard rekening met alle veiligheidsnormen en –voorschriften:

 • EN 54
 • NBN S21-100
 • ARAB Art. 52

KIES HET JUISTE SYSTEEM

Wanneer we het over branddetectie hebben, moeten we eerst kijken welk systeem het best bij jouw wensen en noden past.

Branddetectoren kunnen namelijk op twee manieren geïnstalleerd worden: conventioneel of adresseerbaar.

Bij een conventionele installatie voor brandpreventie worden de verschillende branddetectoren achter elkaar aangesloten op een lus met maximaal 30 detectiepunten per lus. Er kunnen maximaal 16 lussen aangesloten worden bij een conventionele installatie. Als er een melding binnenkomt, kan je zien vanuit welke lus die komt, maar je kan de specifieke detector pas identificeren als je ter plaatse gaat kijken. Deze vorm van branddetectie is eenvoudig en prijsgunstig voor kleine en middelgrote toepassingen.

Bij een adresseerbare installatie hebben we lussen met maximaal 99 detectoren en een onbeperkt aantal lussen. De lus wordt langs beide kanten aangesloten op de brandcentrale, zo blijft ook bij kabelbreuk de optimale werking van je systeem gegarandeerd. Elke branddetector wordt afzonderlijk benoemd, zo kan je vanop de centrale zien in welke ruimte het brandalarm zich voordoet. De centrale controleert eveneens permanent de vervuiling van de detectoren, zodat je deze tijdig kan vervangen en valse alarmen kan vermijden.

GASDETECTIE

Behalve brandmeldcentrales, plaatsen wij ook gasdetectiecentrales. Ook om gas te detecteren kan er gewerkt worden met conventionele of adresseerbare centrales, met verschillende detectoren afhankelijk van het type gas dat gedetecteerd dient te worden.

Zoals je merkt, wordt er de laatste jaren meer en meer aandacht besteed aan brandveiligheid. Niet enkel het plaatsen van brand- en gascentrales is belangrijk, maar eveneens het veilig ontruimen van een gebouw is van zeer groot belang.

De Belgische wetgeving verplicht om rookkoepels te voorzien in de centrale traphal van appartementsgebouwen, zodat de rook weg kan en er beter zicht is voor het evacueren.

We staan klaar voor u

Advies Nodig ?

Vul je gegevens in en stel je vraag. Een veiligheidsadviseur contacteert je en geeft je persoonlijk advies.

  Of bel ons !

  03/897.12.00

  dagelijks van 8 tot 17u

  Back To Top